2 woonprojecten, 21 appartementen

Stg. LAT heeft op dit moment 2 woonprojecten gerealiseerd met in totaal 22 appartementen waarvan één gemeenschappelijk appartement. De woonprojecten zijn gevestigd in Helmond. Het eerste woonproject ‘Het Boeket’ in de Margrietlaan bestaat uit 10 appartementen, het tweede project ‘Reynaerde’ hoek Burg. van Houtlaan, Sjef Gerrisstraat bestaat uit 12 appartementen incl. het gemeenschappelijke.

De woonprojecten van stg. LAT vallen onder de noemer ‘Begeleid wonen plus’. De begeleiding bestaat uit een ‘woonteam’ (woonbegeleiding) dat dagelijks een aantal uren aanwezig is en Individuele begeleiding. Het woonteam helpt de bewoners bijv. met (dagelijkse) zaken waarin zij vastlopen. Daarnaast heeft iedere bewoner ook een individuele begeleider.
De kosten van de woonbegeleiding worden over het aantal bewoners verdeeld (collectiviteitsbeginsel).

Één zorgaanbieder

Een van de voorwaarden om ‘binnen LAT’ te wonen is dat de woon- en individuele begeleiding wordt afgenomen van een door stg. LAT geselecteerde zorgaanbieder. Dit houdt de lijnen en communicatie tussen het woonteam en de individuele begeleiding kort, dus praktisch en effectief.

Het kan nl. ook voorkomen dat een individuele begeleid(st)er ook deel uitmaakt van het woonteam.